Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /www/inc.basics.php on line 4 Artikel: Verantwoord Lenen

Verantwoord Lenen

Verantwoord Lenen

Vrijwel iedereen heeft wel eens reclames met de disclaimer “Geld lenen kost geld” gehoord of gezien. Klinkt eigenlijk best logisch, toch? Over iedere lening betaal je namelijk rente, en aan elke lening zitten een aantal specifieke voorwaarden verbonden.

Het is dus raadzaam om je goed in te lezen alvorens je een lening afsluit. In dit artikel bespreken we twee veelgebruikte vormen van lenen, belichten we de mogelijke voor- en nadelen, en geven we een aantal praktische tips die mede tot stand zijn gekomen dankzij Geldshop.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet wordt met de kredietverstrekker een maximaal krediet afgesproken. Als klant kun je vervolgens zelf kiezen of je dit bedrag in één keer of in delen opneemt.

Zodra je (een deel van) het bedrag opneemt begin je in principe ook met aflossen. Elke maand wordt dan een vast bedrag afgelost. Een deel van dit bedrag wordt gezien als aflossing en een deel wordt gezien als rente. Pas als het hele bedrag is afbetaald, kun je een nieuw krediet aanvragen.

Voordelen

Een voordeel van een doorlopend krediet is dat de rente doorgaans relatief laag is. Daarnaast wordt van tevoren een vast krediet met de kredietverstrekker afgesproken waar niet van af geweken kan worden. Je weet dus van tevoren hoeveel geld je maximaal kunt opnemen.

Een ander voordeel is dat een doorlopend krediet doorgaans geen vaste looptijd kent. Ook als je nog geen geld hebt opgenomen, loopt het krediet door. Wanneer je voor een onvoorziene uitgave komt te staan, heb je het geld direct ter beschikking. Omdat je niet verplicht bent het maximale krediet te gebruiken, hoef je alleen het bedrag af te lossen dat je daadwerkelijk opneemt. Bij de meeste doorlopende kredieten kun je ervoor kiezen om boetevrij extra af te lossen. Op deze manier kun je het geleende bedrag dus ook sneller aflossen.

Nadelen

Een nadeel van een doorlopend krediet is het variabele rentepercentage. De variabele rente vloeit voort uit de rentestand van het moment en kan dus per maand verschillen. Het vaste bedrag dat je elke maand aflost blijft in principe hetzelfde.

Bij een hogere rentestand wordt echter een groter deel van het maandelijkse aflosbedrag als rente beschouwd. Daar staat tegenover dat je minder rente betaalt als de rentestand laag is. In tegenstelling tot een persoonlijke lening is de rente over een doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar.

Tips voor een doorlopend krediet:

-Wil je eerder klaar zijn met aflossen, kies er dan voor om een groter bedrag per maand af te lossen.

- Neem niet meer geld op dan nodig is. Zo voorkom je dat je langer dan nodig bezig bent met aflossen.

- Wanneer je van tevoren niet weet hoeveel geld je nodig hebt, neem dan steeds een klein deel van het krediet op in plaats van het hele bedrag in één keer. Zo houd je grip op je lening.

Persoonlijke lening

Net als bij een doorlopend krediet wordt er bij een persoonlijke lening van tevoren een vast bedrag afgesproken dat geleend mag worden. Een persoonlijke lening kent doorgaans echter een vaste rente, een vaste looptijd en een vast bedrag dat per maand moet worden afgelost.

Dit type lening is voornamelijk geschikt voor een grote aankoop, waar van tevoren over is nagedacht en waarbij van tevoren is vastgesteld hoeveel het gaat kosten. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een nieuwe auto. De kredietverstrekker verstrekt het hele bedrag in één keer, het is dus niet mogelijk het bedrag in delen op te nemen.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een persoonlijke lening is dat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent. Je weet hoeveel je geld je leent, hoe hoog het bedrag is dat je per maand moet aflossen en per wanneer de aflosperiode afloopt.

Bij een hoge rentestand betaal je nooit meer dan het vastgestelde rentepercentage. Een ander belangrijk voordeel is dat de rente fiscaal aftrekbaar is wanneer je het geld gebruikt voor de verbetering van je eigen huis. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing van de keuken of badkamer.

Nadelen

Een nadeel van een persoonlijke lening is dat je door de vaste rente niet kunt profiteren van een eventuele lage rentestand. Een ander nadeel is dat het niet altijd mogelijk is om boetevrij extra af te lossen. Dit verschilt echter per kredietverstrekker, dus is het raadzaam de kredietvoorwaarden hierop te controleren.

Tips voor een persoonlijke lening:

- Controleer de kredietvoorwaarden op de mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen. Als je een groter bedrag per maand kunt afdragen, ben je sneller klaar met aflossen.

- Wanneer je van plan bent een grote aankoop te doen, zorg er dan voor dat je een duidelijk kostenplaatje ter beschikking hebt. Zo weet je precies hoeveel je moet lenen.

- Wil je het geld gaan gebruiken voor de verbetering van je eigen huis?ekijk dan de mogelijkheden rond het fiscaal aftrekken van de rente.

HenryClark op 11-10-2015:
Heeft u dringend lening nodig? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren
die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met het belang van 3%. Bent u serieus behoefte aan een
dringende lening? dan bent u op de juiste plaats. We geven het bedrijfsleven
lening, persoonlijke lening, neem dan contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw
vraag en ging uit de financiële problemen. contact met ons op via e-mail:
HENRYCLARK003@GMAIL.COM

Dankzij zoals we wachten op uw reactie.
Henry Clark Lening

HenryClark op 11-10-2015:
Heeft u dringend lening nodig? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren
die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met het belang van 3%. Bent u serieus behoefte aan een
dringende lening? dan bent u op de juiste plaats. We geven het bedrijfsleven
lening, persoonlijke lening, neem dan contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw
vraag en ging uit de financiële problemen. contact met ons op via e-mail:
HENRYCLARK003@GMAIL.COM

Dankzij zoals we wachten op uw reactie.
Henry Clark Lening

Toon alle reacties.

Andere artikelen op PlanJeBudget

Verantwoord Lenen geplaatst op 03 07 2015

PlanJeBudget behaalt grens 8000 gebruikers geplaatst op 05 11 2014

Bespaar op brochure/folder drukkosten! geplaatst op 04 11 2014

PJB heeft nu 5500 gebruikers! geplaatst op 22 03 2013

PJB groeit sterk: Meer dan 4000 gezinnen! geplaatst op 09 08 2012

Meer dan 3000 gezinnen maken gebruik van PlanJeBudget geplaatst op 11 11 2011

PlanJeBudget behaalt grens 2000 gebruikers geplaatst op 24 03 2011

Een fantastisch 2011 toegewenst! geplaatst op 04 01 2011

Fijne kerstdagen geplaatst op 26 12 2010

Cadeaustress in december voorkomen? geplaatst op 11 11 2010

Marktplaats.nl een makkelijke manier om extra geld te verdienen geplaatst op 10 08 2010

Wat is nodig? Wat is leuk? Wat is mogelijk? geplaatst op 28 06 2010

Hoe hou je een dagje pretpark betaalbaar? geplaatst op 21 06 2010

Als tijd geld is; Hoe arm ben je dan als je geen tijd hebt? geplaatst op 14 06 2010

Tijd om je papieren op te ruimen?! geplaatst op 07 06 2010

Plan je rust geplaatst op 31 05 2010

Op zoek naar geld geplaatst op 24 05 2010

Geld besparen door overzicht geplaatst op 23 05 2010

Uitkomen met uw geld geplaatst op 16 05 2010

Het ordenen van je adminstratie geplaatst op 16 05 2010

Hand op de knip geplaatst op 16 05 2010

Je archief opschonen geplaatst op 16 05 2010

Rommel op kantoor werkt stress in de hand geplaatst op 16 05 2010

Een dubbeltje op zijn kant geplaatst op 16 05 2010

PJB start samenwerking NBPO! geplaatst op 16 05 2010


Contact
PlanJeBudget.nl verbetert graag constant haar dienstverlening. Wanneer er dingen zijn die u mist of die volgens u beter kunnen, laat dat via onderstaand formulier weten!

Onderwerp:

Bericht: